perjantai 16. toukokuuta 2014

SI-nivelen toimintahäiriö ja mekaaninen lukko

Se on ny sitte diagnosoitu. Meikäläisen alaselkäkipu nimittäin. Kävin viime viikolla fysiatrilla, joka oli erittäin asiantunteva ja miellyttävä. Voin suositella: Tampereen Koskiklinikan Lotta Kuusinen. Hän teki erilaisia testejä, tunnusteli, haastatteli ja kyseli: tuloksena, että ei ole mitään merkkejä neuraalisesta toimintahäiriöstä tai lanneselkäperäistä syytä, vaan kyseessä on oikean puolen SI-nivelen toimintahäiriöstä. Siellä on mekaaninen lukko, joka tarttis avata. Lisäksi koska kyseessä on toimintahäiriö, niin tarttis alkaa tehdä asioita toisin. Lukkoon ja toimintaohjeisiin jatkossa tarvitaan nyt fysioterapeutin apua.

Käytin melkein kaksi tuntia aikaa siihen, että metsästin fysioterapeuttia. Hienoa tietysti huomata, että joillakin on ihan tosissaan töitä tällaisena lähes lama-aikana. Ei ollut toivoakaan saada lääkärin suosittelemilta fysioterapeuteilta aikaa enää toukokuussa. :-( Ajat menivät pitkälle kesäkuun puolelle. Odottelen peruutusaikoja toukokuulle, mutta en voi jäädä sen varaan. Lähden 1. päivänä kesäkuuta kuukaudeksi Italiaan ja haluaisin tähän selkähässäkkään jonkinlaisen positiivisen vaiheen ennen reissua. Edes yhden fysioterapeutilla käynnin. Hän voisi parhaassa tapauksessa saada lukon auki ja saisin ohjeet siitä, että miten voisin omatoimisesti kuntouttaa SI-niveltä / alaselkää reissun aikana. Heinäkuussa mulla on kaikki maailman aika käytössäni juosta vaikka joka päivä fysioterapiassa.

Kun ei lääkärin suosittelemilta fysioterapeuteilta sitten lohjennut aikaa, niin ei auttanut muu kuin googletella ja arpoa joku fysioterapeutti. Ihan hullun hommaa. Kun viimein löysin yhden potentiaalisen tapauksen, niin sekin aika meni ihan toukokuun loppuun. Äh. Työllistetty ala.

Koska olen hätähousu ja mua ei todellakaan huvittaisi odotella tän vaivan kanssa enää sekuntiakaan, niin mä olen tietysti kaikkitietävästä YouTubesta kytännyt kaikki mahdolliset "SI joint release, SI joint exercise, SI joint mobilization jne. jne." -videot. Niitä meinaan riittää. Tee-se-itse-nainen otti siis taas vallan. Katsotaan saanko itseni vielä pahempaan umpisolmuun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti