torstai 19. helmikuuta 2015

Ruokalistalla shirataki-nuudeleita


Onko shirataki-nuudeleiden käyttö epätoivoinen teko?! Shirataki-nuudelit ovat siis kalorittomia nuudeleita. Ravintoarvoltaan lähes täyttä nollaa ja pelkkää vatsan täytettä.

100 g shirataki-nuudeleita sisältää 7,5 kcal, 0,5 g hiilareita, 0,5 g proteiinia ja 0 g rasvaa. 

Miksi tähän epätoivoiseen tekoon ryhdyin? Ruoka ei maita. Syy tähän on, että nupissa jyllää paha poskiontelotulehdus. Lääkärikin oikein ilahtui ja kehui, että kylläpä on komea löydös. Hienoa sinänsä pelastaa lääkärin tylsä päivä. Hän on varmaan nähnyt peruspirkon yskää ja peruspentin päänsärkyä näinä tautisina aikoina ihan riittävästi.

Shirataki tarkoittaa valkoista vesiputousta ja siltähän nuudelit näyttävätkin:


Shirataki-nuudelit on valmistettu Amorphophallus konjac -juuresta saadusta jauhosta. Amorphophallus konjac on suomeksi mukulapökkövehka (no en keksinyt ite tota nimeä). Se on jamssin sukulainen ja kotoisin Kaakkois-Aasiasta.

Ruoka ei tosiaan maita, joten ajattelin, että saisin nuudeleista uutta sytykettä syömiseen.

Nuudelit eivät tarvitse keittämistä. Kuitenkin ajatus nuudeleiden vetelemisestä suoraan pakkauksesta ei oikein houkutellut (nuudelit lilluvat suolaliemessä, joka tuoksahtaa turskatehtaalle), joten eikun googlettelemaan, että miten ne pitäisi valmistaa.

Netistä löydettyjä varteenotettavia vinkkejä:
- Huuhtele nuudelit kunnolla, että turskatehtaan haju katoaa.
- Nuudelit imevät makua muusta ruoasta, joten ne kannattaa sekoittaa ruokaan valmistusvaiheessa. Riittää, kun ne mehustuvat muussa ruoassa n. 5 minuuttia.

Ei kun kokkailemaan. Tämmöisen sotkun sain aikaan:


Nuudelit ovat hyvin kumimaisia olemukseltaan. Tulee vähän mieleen lapsuuden Snöre-lakunauhat. Aika paljon niitä pitää syödessä jauhaa. Onneksi nuudelit ovat kuitenkin niin ohuita, joten ei tule sellaista öklöttävää läski-rusto-jauhamisfiilistä. Shirataki-nuudelit jäävät kuitenkin ihan puhtaasti kakkoseksi oikeisiin nuudeleihin verrattuna.

Näin ekalla kokeilulla vois sanoa, että shirataki-nuudelit eivät olleet niin saijonaarasta mitä pelkäsin. Kyllä niille toinen mahdollisuus pitää antaa. Ja pakkokin on, koska niitä on jäljellä vielä n. 30 annosta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti