keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Elämäni ensimmäinen sauvakävelylenkki

Hyvin olen onnistunut tähän ikään asti välttämään sauvakävelyä. Ihan rehellisesti sanottuna olen sitä mieltä, että sauvakävely kuuluu mummogenreen. Ehdottomasti.

En sitten tiedä mikä hetkellinen mielenhäiriö iski, mutta kävin tänään elämäni ensimmäisellä sauvakävelylenkillä. Ilmeisestikin mummoutuminen kolkuttelee ovella. En keksi muuta syytä.

Kyllä vähän nolotti mennä ihmisten ilmoille niiden tikkujen kanssa. Onneksi ei juurikaan ollut ihmisiä aamuvarhaisella liikenteessä. Ja varmuuden vuoksi välttelin vielä pääteitä ja kuljeskelin kaikki metsäpolut ja frisbeegolfradat lävitse. :-D

Kun pääsin reilun tunnin lenkiltä kotiin, niin ei nolottanut enää yhtään. Erityisesti kun huomasin sykemittarin lukemat. Herraisä! Kaloreita kului reilut 80 enemmän kuin normikävelyllä. Sauvakävelyretki kesti n. 10 minuuttia kauemmin kuin normikävelymatkani ja maasto oli molemmissa samaa lättyä.

Sauvoilla
Ja ilman

Kuvat ovat surkeat, mutta kyllä niistä sen verran selvää saa, että huomaa aikojen eri sykealueilla olevan erilaiset. Tieteellisesti todistetusti voi sanoa, että sauvakävely nostaa sykettä ja näin ollen kuluttaa enemmän kaloreita kuin kävely ilman sauvoja. Kaikki muut tämän varmasti jo tiesivätkin ennen tätä julistustakin.

En nyt mihinkään Sauvailijat ry:hyn ole liittymässä ensitöikseni, mutta niin sitä ihminen oppii uutta ja saa valaisevia kokemuksia, kun unohtaa ennakkoluulonsa.

4 kommenttia:

  1. Mä olen ollut aina vähän samoilla linjoilla, ei kiitos sauvakävelylle. Tänä vuonna olen sitten sitä enemmänkin harrastanut ja katsoinpa oikein tekniikkavideookin asiasta. Nyt olen alkanut jopa tykätä asiaista ja tavallinen kävely tuntuu jo mummojen touhulta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla, että jos sauvakärpänen puree muakin, niin alan käydä sauvojen kanssa kaupassakin - kuten äitini. :-D

      Poista
  2. Itsekin kävin yhteen aikaan sauvakävelyllä ahkeraan, ja mielestäni se sopii ihan kaiken ikäisillä :). Ehkäpä tekniikka on se erottava tekijä mummoudesta ;)? Joskus näkee, että mummoilla sauvat on lähinnä tukemassa kävelyä tai niitä vedetään melkein perässä ;), mutta kun tekniikka on kunnossa saa sauvoilla mukavasti lisätehoa treeniin. Itse olen nykyään siirtynyt juoksemisen puolelle, niin tästä syystä sauvatkin on nyt varastossa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekniikka on varmastikin se erottava tekijä. Kyllähän sitä kovakuntoiset harrastaa sauvajuoksuakin, joka on sitten varsin kaukana mummosauvailusta. Sauvajuoksu on kuulemma erityisesti ylämäissä ihan tappohommaa. :-/ Sen mä jätän ainakin toistaiseksi väliin.

      Poista