sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tankki täyteen


Morjens, kyllä tietää taas syöneensä.

Itse henk.koht. en pidä hyvänä ajatuksena sitä, että tankkauspäivä on totaalinen mässäyspäivä. Ensinnäkin jos nyt ei satu olemaan joku ihan teräshermoilla ja äärettömällä tahdonlujuudella varustettu ihminen, niin ylettömän mässyttelyn jälkeen on todella vaikea palata ruotuun. Pitää kuitenkin muistaa, että seuraavana päivänä kuuri jatkuu ja tiettyä ruokaa on juuri se tietty määrä. 

Toiseksi mä ajattelen, että koko tällä 10 viikon jaksolla ollaan opettelemassa hyviä, oikeita, laadukkaita ruokailutapoja. Opetellaan syömään oikeanlaista ruokaa oikeanlaisia määriä oikeisiin aikoihin. Tietyllä tavalla hervottomat ruokaorgiat kertovat siitä, että mitään ei ole oikeasti opittu, vaan aina on pohjimmiltaan halu palata siihen vanhaan samaan kaavaan, että mitä vaan ja miten paljon vaan. Kytätään vaan tilaisuutta, että koska pääsee syömään. Herkut eivät voi, eivätkä saa, eivätkä tarvitse olla täysin kiellettyjä, mutta se kohtuus. 

Kolmanneksi tankkauspäivän kannattaa olla ravintosisällöltään tietynlainen: paljon hiilareita ja vähän rasvaa. Ei siis kannata vedellä mitään runsasrasvaista, esim. suklaata, juustoja, hampurilaisia, ranskalaisia tms. mättöä. Rasva pamahtaa samantien kylkeen kiinni ja sitten on hirveä työ taas sen poissaamiseksi.  

Tankkauspäivästä on annettu selkeät ohjeet. Menin suositellun ohjeen mukaan suurimmaksi osaksi. Tuli syötyä mm. puuroa, leipää, hedelmiä, mehua, pastaa, jäätelöä ja kaikenlaista muutakin ohjeessa ollutta vähän rasvaa ja paljon hiilihydraattia sisältävää. Sitten tuli toteutettua pari omaa mielitekoa: pieni lasillinen kuoharia ja sushia (ei kuitenkaan samaan aikaan).

Joo, ei tartte mennä huomenna vaa'alle. 

Emmä näitä kaikkia vedellyt yksin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti