sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Sairastuvasta terve, vol. 2

Ottaa niin pattiin, että olen taas vaihteeksi flunssassa. Koko viikon olen ollut enempi vähempi kipeänä ja nyt on 3. kuumepäivä menossa. Tämä taitaa olla kuudes tai seitsemäs flunssa vuoden sisällä. Sitä ennen suunnilleen kaksi vuotta meni sairastelematta.

Mulla on kaksi teoriaa hommasta ja en tiedä onko kumpikaan tosi tai voihan ne pitää paikkaansa kumpikin yhtäaikaa. Ensinnäkin musta tuntuu, että sairastaminen tapahtuu sykleissä. Saattaa olla siis pitkiäkin aikoja, jopa vuosia, että vaikka muut niiskuttaa ja köhii ja lakoaa ympäriltä punkan pohjalle, niin itse et saa mitään niistä pöpöistä, vaan olet terve kuin pukki. No, sitten jostain sattuman oikuista saat ekan flunssasi ja sen jälkeen alkaa kierre: vuodessa voi olla tyyliin 5-10 flunssaa. Sairastamista kestää suunnilleen putkeen 1-1,5 vuotta. Sitten taas tilanne rauhoittuu ja alkaa terve kausi. En tiedä onko tämä mahdollista ja millään tieteellä todennettavissa ja perusteltavissa, mutta ainakin omat kokemukset viittaavat tällaiseen. Joko ollaan koko ajan terveitä tai sitten koko ajan räkätaudissa.

Toinen teoria: mun viimeisen vuoden runsaat flunssat johtuvat painon putoamisesta eli laihtuminen alentaa vastustuskykyä ja lisää mahdollisuutta saada kaikki maailman pöpöt kontolleen. Olen googlettanut teemasta vaikka millä hakusanoilla. Löysin sellaisia tietoja kuin että vähähiilihydraattinen ruokavalio ja vähäinen energiansaanti heikentävät vastustuskykyä, mutta en ole löytänyt yhtään hyvää ja kattavaa artikkelia tai tutkimusta laihtumisen vaikutuksesta vastustuskykyyn ja sairastelemiseen. Vinkatkaa, jos tällaisen tiedätte!

Ensiapupaketti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti