maanantai 12. tammikuuta 2015

Ensimmäinen päivä Weight Loss -kurimusta takana

Mäpä oon positiivisesti yllättynyt. Nimittäin siitä, että:
a. koko päivänä ei ole ollut nälkä,
b. iltapäivällä ei tullut karmivia mielitekoja tyyliin "antakaa mitä tahansa sokeripitoista ja mielellään suoraan suoneen" ja
c. iltapäivällä ei iskenyt hitonmoinen väsy.

Ei sitä ruokaa sitten ilmeisesti ollutkaan niin vähän ruokavaliossa kuin kuvittelin ja etukäteen täällä blogissakin kauhistelin, koska nälkä ei yllättänyt missään vaiheessa. Osittain nälättömyyteen varmasti auttoi se, että onnistuin rytmittämään ruokailut fiksusti: lyhyin ruokailuväli oli kaksi tuntia ja pisin kolme tuntia. Toinen nälän estäjä oli uskoakseni veden latkiminen. Vähän meni "vesilaskut" sekaisin iltapäivällä, mutta join vettä joko reilusti yli 3 litraa tai reilusti yli 4 litraa. :-D Sama se, juotua tuli. Tohon päälle vielä 3 desiä kahvia, joten muutama kerta on pitänyt tänään juosta vessassa.

Iltapäiväkin meni tänään tosiaan kerrassaan loistavasti. Lounaan jälkeen ei tullut sellaista totaalista notkahdusta, että tarttisi jotain sokerihöttöä. Mulla oli Pepsi-Maxia varattuna pahimpiin vieroitusoireisiin, mutta sitä ei tarttenut käyttää. Iltapäivällä ei myöskään tullut sellaista oloa, että pitäisi mennä vetämään tupluureja. Päinvastoin, virtaa oli kuin sähköankeriaassa.

Mitenhän sitä oikeasti oppisi jatkuvasti ja pidemmällä tähtäimellä hiilihydraattien vähentämisen ruokavaliosta? Kun selvästi näkee, että ne johtavat vaan lihomiseen, väsymiseen, alakuloon ja mielitekoihin. Siinäpä yksi hyvä tavoite tulevaisuutta ajatellen: hiilihydraattien järkevä määrä ruokavaliossa. Oon joskus hyväkarpannut pitäen hiilarit n. 100 grammassa per päivä. Eipä olisi ollenkaan huono ajatus palata tähän systeemiin valmennusohjelman jälkeen.

Tänään on menty pienillä hiilareilla ja ei ole pitkään aikaan tuntunut elämä näin hyvältä ja energiseltä. Ulkoilin tänään kaiken kaikkiaan kolme tuntia. Reilun tunnin tein hiki hatussa lumitöitä, tunnin olin oman pihan jäällä opettamassa lasta luistelemaan ja loppuaika meni erinäisiin järjestelyhommiin pihalla.

Tässä vielä kuva päivällisestä ennen paistamista. Huomatkaa upea "disainattu" ruokakippo. Niitä riittää kaapissa. Kukahan ne kaikki on vedellyt? En tunnusta.

2 kommenttia:

  1. Tuohan kuulostaa suorastaan helpolta kuin heinän teko. Jotain koiruutta siinä täytyy olla haudattuna, ei se voi noin helppoa olla. :D

    Ja tarvitset selkeästi kohta pari tuntia lisää vuorokauteesi, virtaa tuntuu riittävän. Hienoa, nyt toivotaan että seuraavat 9 vkoa ja 6pvä on yhtä helppoja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäileväisenä ihmisenä luulen, että ei tää jatku ihan tällaisena hybriksenä seuraavaa 69 päivää. :-D Mutta nautitaan nyt vielä kun voidaan.

      Poista