sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kesäaamiainen

Yksi elämän pieniä nautintoja: kiireetön, herkullinen aamiainen pihalla. Kahvia, mansikoita, mansikkasuklaata ja kolmioleipiä. Idea kolmioleivän täytteestä on lainattu Englannin reissulta. Leivän sisällä on keitettyä kananmunaa, kevätsipulia ja majoneesi-creme fraiche-mössöä, vähän suolaa ja valkopippuria.


Aamuaurinko lämmittää, ympärillä on hiljaista ja vielä kuin tilauksesta mustialanruusu kukkii ja tuoksuu vieressä.

Kasvimaa on kukoistuksessaan ainakin mintun osalta. Minttupuska on rehahtanut valtavaksi. Tai itse asiassa siinä on kaksi pensasta, kumpikin eri lajiketta (ei sitten mitään hajua mitä lajikkeita ovat). Meidän taloudessa mintun käyttö on kuitenkin aika rajoitettua, joten hieman on ylitarjontaa tästä yrtistä. Vai pitäiskö alkaa tehdä hammastahnaa...



Ainakin neljä ruokalusikallista (n. 100 000. osa kokonaismäärästä) minttua sain upotettua tomaatti-halloumisalaattiin, ohje.


3 kommenttia:

  1. Laita vettä kannuun ja minttua sinne, saat hyvän makuista juomista ja tulee ehkä paremmin juotua päivän tarpeet. :)

    Ite katsoin minttua tässä taannoin kaupasta juuri tuon takia ja ei ollut. Ostin sitruunamelissaa joka ei ollut sama asia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Suunnittelin myös minttulikööriä, mutta sitä ei kyllä parane janojuomana käyttää. :-)

      Kasvimaalla on puska sitruunamelissaakin. Olen joskus pari vuotta sitten tuikannut tavan kaupasta ostetun sitruunamelissan maahan ja se on viihtynyt niin hyvin, että on triplannut itsensä. Viime kesänä käytin sitä juurikin veden maustajana niin, että viipaloin kannuun aina yhden tai kaksi ohutta sitruunaviipalettakin.

      Poista
  2. Sitruunamelissa on ihan himo kasvamaan. Laitettiin kans se omamme purkkiin jossa vettä ja kohta oli vallannut puoli keittiötä. Pelottava kaveri, ole varovainen sen kanssa :-)

    VastaaPoista