keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Uusi saliohjelma ja HIIT

Nyt on uusi saliohjelma handussa. 3-jakoisella treeniohjelmalla mennään:
- ojentajat, olkapäät, rinta
- yläselkä, hauis, takaolkapäät
- jalat, keskivartalo

Tavoitteena on kolme salitreeniä viikossa. Ja sitten siihen vielä päälle vaihteleva määrä aerobista. Näin kesällä tulee oltua aika aktiivinen: kävelyä, pyöräilyä, uintia, frisbeegolfia, futista, tramppaa ja muuta riehumista. Ja arkiliikuntaakin tulee roppakaupalla: pihatöitä, remppahommia, siivousta jne. Erillisiä aerobisia ei siis välttämättä niin kovasti kaipaakaan.

Uudesta saliohjelmasta innostuneena ja pitkän tauon jälkeen motivoituneena vedin sitten ojentajatreenissä amatöörimäisesti överit ja nyt on oikean käden ojentajalihaksen kiinnityskohta kyynärpään yläpuolella sairaalloisen kipeä. Käden taivuttaminen yli 90 asteen koukkuun tekee vähemmän höpöä. Hampaat on pitänyt pestä vasemmalla kädellä (tahnaa / vaahtoa puoli naamaa täynnä), ripsivärit on saanut unohtaa ja tukkakin näyttää Rölli-peikon kuontalolta.

Aerobisen osalta olen innostunut HIIT-treenistä (high intensity interval training). Korkeatehoisesta intervalliharjoituksesta on siis kyse. Sen on sanottu nostavan kuntoa ja polttavan rasvaa tehokkaasti. Sopii siis mulle.

Olen tehnyt HIIT-treenin salilla juoksumatolla. Treeni sisältää 45 sekunnin työvaiheen (= painan juoksumatolla hippulat vinkuen lujaa, mikä mun tapauksessani on vaatimattomat 12 km/h) ja 90 sekunnin palautumisvaiheen (= kävelen juoksumatolla 6 km/h). Näitä sortteja sitten vuorotellen 20 minuuttia. Kunnon noususta ja rasvan palamisesta en vielä tiedä, mutta ainakin hiki tossa tulee.

HIIT-treeneistä löytyy tietoa mm. Fit-lehdestä 11/2013 sekä runsaasti netistä, mm. valmiita ohjelmia ja miten sitä voi toteuttaa kotona jne.

Uusi ohjelma, uusi treenivihko.
Ihan kuin koulu alkaisi syksyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti