keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Syvien vatsalihasten kimppuun

Perun kaikki pahat sanat, ja ajatukset, fysioterapeutista. Menin vastaanotolle tänään vähän kettuuntuneella ja huvittomalla mielellä. Ei oikein napannut, kun ajattelin, että hommasta ei ole mitään hyötyä. Ketutus lisääntyi odotusaulassa, kun oli muutenkin odotettavissa kiirus iltapäivä ja edellinen asiakas oli jumittunut huoneeseen.

Ystävällisen ja iloisen ihmisen kanssa on kuitenkin vaikea olla nurjamielinen. Yrittäkää itse.

Fysioterapeutti kaiveli esiin justiinsa ne oikeat juilivat kohdat ja käsitteli niitä. Oli sitä mieltä, että mikään ei ole enää pahasti pielessä. Mitä nyt yliliikkuvat nivelet kauttaaltaan koko kropassa, lannerangan 5. nikama huonona (yhteydessä SI-niveleen), syvät vatsalihakset olemattomat jne. jne. Mutta oikean puolen SI-nivelen kohdalla oli ainoastaan vähän tahmeaa (vai oliko se jähmeää?) toimintaa.

Ei tullut nytkään sitä mun odottamaa poliisiotetta, mutta muuten osui ja upposi. Oikeanpuolen pakaralihakset olivat jumissa, ja oikeastaan kaikki muukin alakropan oikealla puolella. Loppujen lopuksi fysioterapeutti ei tehnyt mitään kovin ihmeellisiä juttuja, mutta 45 minuutin käsittelyn jälkeen tuntui ihan erilaiselta ja kaikki kiristykset olivat tiessään! Hallelujaa!

Fyssari oli sitä mieltä, että ei halua nähdä mua enää. Ilmaisi tämän kuitenkin niin, että ei ehkä ole akuuttia tarvetta tulla heti uudestaan. Mä olin niin vapautunut ja helpottunut ihmeparanemisesta, että olisin ollut valmis tulemaan vaikka joka päivä. No, ajattelin kuitenkin uskoa asiantuntijaa, että en tule raapimaan ovea ainakaan vähään aikaan. Lähete on voimassa vuoden, joten jos tarvetta tulee vielä, niin ehtiihän sinne.

Sain pari hyvää neuvoa jatkon kannalta ja myös treenailuihin. Kaikkein tärkein juttu olisi nyt se, että kaikessa toiminnassa, ja erityisesti salilla, kiinnittäisi tietoisesti huomiota syviin vatsalihaksiin. Eli kaikissa liikkeissä, teki sitten hauiskääntöjä tai pohjelihaksia tai mitä vain, niin jännittäisi samalla syviä vatsalihaksia. Päivän oppi: Alaselkäongelmien vakiolääke on erityisesti syvien vatsalihasten vahvistaminen. Yritetään muistaa ja ottaa toimintaan.

Asiasta viidenteentoista. Tää kakkujen yms. mussuttaminen sais jo loppua. Ja loppuuhan se, kun pistää suun nappiin. Nappi on nyt vaan vähän hukassa. Mutta sen on pakko löytyä tai mun vaatetrendiksi tulee ensi syksynä puolijoukkueteltta.

Kesän kakku nro 157: lapsen kaverisynttäreiden mutakakku.
Ja ettei vaan olis liian kevyttä linjaa, niin päällä varmuuden
vuoksi purkillinen kermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti