keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Mitäs sitten otettaisiin? Vapaaviikko syömisissä


Kuten aikaisemmin jo kirjoitin, niin tämä on poikkeusviikko ruoan suhteen. Ei siis mitään övereitä ruokaorgioita, vaan vähän vapaampaa touhua, ravintolakäyntejä jne.

Eilen söin - ei, vaan nautin - ravintolassa kuhamureketta, spelttirisottoa (spelttiä, parmesania ja lehtikaalia) ja rapukastiketta. Ihan yllätin itsenikin ja otin 12 cl pinot grigio -valkoviiniä ruoan kanssa. Oli erinomaisen hyvää, sekä ruoka että viini. Ja piti ottaa annoksesta kuvakin tänne, mutta arvatkaapa vaan mitä kävi... Mä siinä kamalassa nälässä ja himossa ja innossa aloin vaan tempoa ruokaa tuulensuojaan ja muistin kuva-asian vasta, kun haarukka ja veitsi osoittivat kello viittä. En sitten ottanut kuvaa tyhjästä lautasesta.

Tänään kotona kokkailin jotain muuta kuin perinteisiä jopojani. Yksi erinomaisen hyvä ja helppo ruoka, joka onnistuu aina, on Uppomunia italialaisittain. Itse asiassa ko. ruoka ei mene edes kovin pahasti sivuun mun normiruokavaliostani. Ohjeen olen löytänyt täältä:
http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2011/03/uppomunia-italialaisittain.html

Tuolla linkin takana on huomattavasti esteettisempi kuva ruoasta kuin tämä mun tekele (jossa kaiken lisäksi uppomuna on näköjään kypsääkin kypsempi).

1 kommentti:

  1. Pitäneekin kokeille tuollaisia uppomunia, mikään muna ihminen en koskaan ole ollut. Mutta hyvältä näyttää evääsi jälleen kerran :D

    VastaaPoista