lauantai 5. huhtikuuta 2014

Superdieetti päivä 20: vaihtelua ruokavalioon

Jos on osallistunut viralliseen superdieettiin, niin ei varmasti ole pystynyt välttämään keskustelufoorumilla nurinaa ruoasta. Se alkaa viimeistään viikolla 3: "Mä en keksi mitään vaihtoehtoja näistä aineksista.", "Koko ajan tätä samaa, kyllästyttää." jne.

Sanonpa vaan, että mielikuvituksesta se on kiinni. Ja lukutaidosta. Esim. netti on täynnä reseptejä ja todella pienellä vaivalla pystyy löytämään ohjeita, hyviä ohjeita, ruoanlaittoon. Foorumillakin annetaan hyviä vinkkejä ja tehdään jopa reseptiketjuja. Eri asia sitten on, jos ruoanlaitto ei vaan kiinnosta.

Koska tänään, superdieetin 20. päivänä, oli kiireetön päivä, eikä mitään virallisia menoja, niin ajattelin, että voisin kokata jotain tavanomaisesta poikkeavaa. Tein lohicarpaccion. Kuvassa lohen väri on muuttunut valjuksi, koska sitruunamehu on alkanut kypsyttää kalaa.




Lohicarpaccion kaikki ainekset on sallittuja superdieetissä: lohta, salottisipulia, lehtipersiljaa, sitruunamehua, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Resepti on sovellettu Antti Vahteran ohjeesta:
http://viinilehti.fi/ruoka/reseptit/lohicarpaccio-il-nidon-tapaan/

Lohicarpaccion kera söin perussalaattia: friseetä, kurkkua ja salottisipulia. Ja tietty nokare raejuustoa.

Iltapäivällä kävin salilla tekemässä jalkatreenin ja aerobisen. Vähän oli tukkoista touhua, mutta sisulla pistin menemään.

Illalla sävelsin tulista kesäkurpitsakeittoa. Ainekset: kesäkurpitsaa, vihreää paprikaa, sipulia, valkosipulia, chiliä, raejuustoa ja sekalainen seurakunta eri mausteita. Ainekset keitetään vedessä kypsiksi, kaadetaan suurimmat vedet pois ja vedetään sauvasekoittimella mössöksi. Koska tänään oli treenipäivä, niin hiilareitakin piti ottaa. Tein Realista krutonkeja keiton päälle. Viime hetkellä muistin, että ainiin, sitä proteiiniakin pitäis olla. Huudatin lohipalaa mikrossa n. 1,5 minuuttia täydellä teholla, maustoin ja lätkäisin keiton joukkoon.


No ne krutongit unohtu tässä kuvausvaiheessa,
mutta kyllä ne syötyä tuli

Soppa-lohi-kombo on sen verran epäesteettisen näköinen, että ei todellakaan ole krapulapäivän kohdalla se paras valinta. Mutta maku oli erinomaisen hyvä. Tuossa keiton pinnalla ei muuten ole mitään viestiä tai satanistisia merkkejä, vaan ihan vaan vahingossa siihen on tullut sauvasekoittimella tuollaisia kuoppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti