tiistai 15. huhtikuuta 2014

Superdieetti päivät 29 ja 30: pakkolepo ja "tankkauspäivä"

Mä en voi itsekään uskoa tätä todeksi: taas saikulla! Flunssa meni sunnuntain ja maanantain välisen yön aikana hullummaksi, ääni lähti, keuhkoputkea kivistää ja pää räjähtää. Taas kerran tiedossa lepopäiviä, ei asiaakaan salille tai muihin liikuntarientoihin. Mä en viitsi edes jatkaa tästä asiasta kirjoittamista, koska ei ole mitään positiivista sanottavaa.

Eilen alkoi superdieetin 5. viikko. Painoa on pudonnut 4 viikossa aika tarkalleen 5 kiloa. Toivoin hiljaa mielessäni tältä projektilta 7 kilon pudotusta, saas nähdä riittääkö seuraavat kaksi viikkoa tuhoamaan kahta kiloa. Vielä kun nyt nuo liikuntatouhutkin ovat jäissä. Mutta lähtee mikä lähtee, iloinen olen kaikesta miinuksesta.

Tänään superdieetin 30. päivänä puolikuntoinen olen, mutta en vaan halunnut jättää tän päivän kivoja juttuja väliin. Droppasin itseni kunnolla ja matkasin heti aamusta junalla Helsinkiin. Veturin tarjouksella 1,5 tunnin matka maksoi peräti 5 euroa. Ensin pakolliset menot ja sitten sitä mielenkiintoisempaa eli hurvittelua. Tässä todisteita jälkimmäisestä:

Aperitiiviksi Bellini

Drinksu näyttää isolta, mutta se johtuu kuvakulmasta - ihan oikeasti! Näköharha! Joo-o. Ei ole mikään tuopillinen. Ei sitä lientä ollut kuin 12 cl. Valitettavasti...

Sitten paikan vaihto kadun toiselle puolelle ihanaan Postresiin. Olen käynyt siellä kaiken kaikkiaan ehkä viisi kertaa, mutta viime kerrasta on aikaa. On mielestäni yksi parhaista ravintoloista Suomessa. Mulla on paikasta pelkkiä positiivisia kokemuksia ja nyt tietysti oli odotukset korkealla.

Ja spos3:ssakin - yllätys, yllätys - aperitiivi...

Luulisi, että tällainen superdieettiläinen, joka kerran ruokavalion aikana nykäisee ja lähtee rellestämään ruoan suhteen, niin ei ainakaan ottaisi parsakaalia. Niinhän sitä siis luulisi. Parsakaalia voi kuitenkin valmistaa niin monella eri tavalla. Tässä siitä hyvä esimerkki:

Alkuruoka: parsakaalia, vuohenjuustoa
ja pinjansiemeniä

Pääruoka: Haudutettua turskaa, sieniohraa...
...ja pikkelöityä kurkkua

Pääruoan kanssa siemasin lasillisen valkoviiniä (ranskalaista Chablista). Viini oli voimakkaan makuinen ja sopi erinomaisen hyvin ruoan kanssa.

Jälkiruoaksi oli puoli annosta rommipannacottaa ja passionjäätelöä sekä vajaa puoli annosta tarte Tatinia, vaniljajäätelöä ja kinuskia. Arvatkaapa mitä kävi niiden kanssa? No justiinsa se perinteinen. Niiden huumassa todellisuus unohtui ja vähän muukin ja jäi kuvat ottamatta. Just. Jälkiruoat olivat herkullisia ja sopivat erinomaisesti alkuruoan ja pääruoan linjaan.

Kahvin kanssa tuli vielä kokonainen tiikerikakku. Onneksi se oli tehty nukkekodin kakkuvuoalla. Joskus aikaisemmin kirjoitin, että tiikerikakku ei ole mitään mun ihan ykkösherkkua, mutta tämä paini ihan omassa sarjassaan: sopivan kosteaa, makeaa, vähän suolaistakin ja rakenne kuohkean ilmava. Tässä kohtaa olin kuitenkin niin täynnä, että söin vain yhden pienen palan.


Kokonaisuudessaan aivan huippuhyvää, laadukasta, kaunista ja taidolla valmistettua ruokaa. Lisäksi vielä tarjoilu oli ystävällistä, ammattitaitoista ja sujuvaa kaikin puolin. Täyden kympin lounas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti