sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Superdieetti päivä 28: kaikenlaista kodin elektroniikkaa

Tänään superdieetin 28. päivä meni lounaan osalta plörinäksi. Olin perheen kanssa Lempäälän Ideaparkissa. Tuli ostettua mm. tällainen päräytin:

Tavoitteena on madaltaa kynnystä pestä
talon reilut 80 ikkunaa useammin kuin
kerran viidessä vuodessa

Olosuhteiden pakosta oli mentävä Ideaparkissa jonnekin syömään. Sain päättää ja valitsin Bella Roman. Kun istuimme jo pöydässä, niin tajusin, että ravintola onkin Daddy's Diner. Ääääh!

Olen joskus katsonut Daddy's Dinerin ruokalistan netistä ja todennut sen itseni kannalta surkeaksi. Ja eihän se siitä surkeasta ollut mihinkään muuttunut. Listalla ei ollut yhtään kalaruokaa ja kasvisruokia taisi olla kaksi. Valitsin grillatuista kasviksista tehdyn salaatin. Maksoi törkeästi salaatiksi (melkein 15 euroa); hinta-laatu-suhde aivan persiillään. Salaatti oli heikkotasoinen ja kaiken lisäksi suolainen (kastikkeena jotain peston tyyppistä). Joo, ei enää ikinä sinne.

Flunssa on pahentunut sen verran kovaksi, että jätin suosiolla salin ja muut liikunnat väliin. Pöh ja höh. :-( Tällä viikolla taisi siis tulla 1 aerobinen ja 1 treeni. Ei kiva.

Mutta jospa sitä olisi sitten ensi viikolla, kun alkaa viikko 5 superdieetissä, paremmassa iskussa.

Mua nyppii meidän talousvaaka! Se värkki on niin seko. Jos on yhtä aikaa mikroaaltouuni päällä tai känny lähellä, niin vaa'an numerot lähtevät juoksemaan itsestään miten sattuu. Ennen kuin tajusin tätä mikro-/puhelinyhteyttä, niin ensin käytännön ihmisenä renkkasin on/off-nappia hulluna. Kun siitä ei ollut apua, niin revin vähän väliä patteria irti ja laitoin takaisin. Kun sekään ei auttanut aloin epäillä poltergeistia ja mietin mistä keltaisilta sivuilta löytäisi manaajan.

Viimeisin hurahdus on, että vaaka muuttaa mieltään: "Tässä on 99 grammaa lohta. Hei, eipä ookkaan vaan 75 grammaa. Sori, veikkaappa ite paljon tässä on. Sanoppa joku toinen." Aagh!

Meidän talousvaaka on stressaantunut, kun viimeisen reilun vuoden on joutunut kovaan kulutukseen. Tällä käyttömäärällä tarvisi ehkä olla jokin heavy usereille tarkoitettu malli.

Tämä vuodatus tuli siitä, kun ostan aina ison lohifileen ja paloittelen sen valmiiksi 100 g kokoisiin paloihin ja pakastan. On sitten helppo ja nopea sulattaa pala kerrallaan käyttöön. Vink, vink kaikki martat.

Tsot, tsot, 5 grammaa liikaa!
Mutta ei hätää: 30 sekunnin päästä vaaka
näytti, että tässä on 87 grammaa...

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, pitääkin itsekkin seuraavaks laittaa suoraan annospaloihin. Yleensä olen lohen paistanut fileenä ja kypsänä sitten pakastanut, sen saa sitten helposti vaikka salaatin kaveriks otettua.

    Tai vielä kun välillä söin leipää niin tein lohi-lämppisleipää. Lohen kanssa yks muna (tai valkuainen) ja sallittu määrä raejuustoa, sekaisin ja leivän päälle ja uuniin. Olihan NAM!! :D

    Sun olisi pitänyt virpoa sun flunssa pois, hushus flunssa. Kokeile jos vielä näin jälkikäteen onnistuis. En tosin tiedä minkälaista vihtaa siihen tarvittais, kokeilemalla varmaan selviää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohi-lämppis kuulostaa herkulliselta. Oh, älä johdata mua kiusaukseen... Nyt on tän päivän edestä jo riittävästi rötvästelty. Illalla tiedossa superdieetin perusjopoa.

      Mä en tiedä millä ohdakkeilla tai nokkosilla tää tauti lähtisi. Kai sitä jossainpäin Suomea harjoitetaan vielä kuppausta. Ja tietty se perussatsi: viina, terva ja sauna. Mutta kun ei vaan mikään noista kolmesta oikein nappaa. Eikä kyllä se kuppauskaan.

      Poista